Djurgårdens IF Fotbollförening
PA16 VANN LIGACUPEN
2024-05-01 20:12

Efter 2-2 vid full tid och förlängning blev det seger med 5-4 via straffläggning mot Mjällby och DIF PA16 kunde lyfta pokalen på Strandvallen och titulera sig Ligacupmästare 2024.

Det har varit en stark säsong så här långt för DIF PA16. I början av april tog laget brons i en internationell turnering mot tufft motstånd och under onsdagen bärgades medaljer av den ädlaste valören när de 08-födda blåränderna besegrade Mjällby i finalen av Ligacupen.

Det fanns förväntningar om en tuff match på Strandvallen och det blev också dramatiska 90 minuter där Djurgården var i ledning med 2-0 fram till timmen spelad då Mjällby reducerade till 2-1 och i 90:e minuten kom även ett kvitteringsmål.

Därmed väntade förlängning 2x15 minuter som också blev mållös och straffar tog vid. Där var Djurgården mest kliniska och kunde till slut avgöra till seger med sammanlagt 5-4 i den tredje omgången av straffäggningen.

Därmed är pokalen i hamn för DIF PA16, som nu får åka hem och fira i Stockholm.